Pasangan berpisah 1

Anda merasa tidak selesa dengannya. Beberapa perkara yang dia ucapkan terasa tidak masuk akal, ceritanya tidak konsisten dan anda pasti dapat mengetahui bahawa ada sesuatu yang disembunyikannya. Berikut adalah beberapa cara untuk mengetahui pasangan anda sedang berbohong:

1. Dia berhenti atau diam seketika sebelum menjawab.

Ini adalah salah satu cara awal mengesan pembohongan, di mana dia cuba untuk memikirkan alasan sebelum menjawab pertanyaan anda. Bahkan jika dia telah mempunyai alibi yang dibuatnya, otaknya masih perlu mengingat semua butiran sebab sebelum dia boleh memberitahu anda sebab terpesongnya.

2. Dia menutupi wajahnya.

Alasan bahawa hidung Pinocchio menjadi panjang setiap kali dia berbohong, iaitu ketika tidak mengatakan yang sebenarnya. Jika anda melihatnya meletakkan tangannya di atas mulutnya, menutup mata atau menggosok-gosok hidungnya sambil menceritakan sebuah kisah, dia mungkin cuba untuk menutup pembohongan beliau.

3. Dia mengelakkan hubungan mata.

Ini adalah tanda universal ketika dia malu. Dia tidak mahu mengaku apa yang dilakukannya, sehingga dia cuba untuk menghindari bercakap akan hal itu. Mengelakkan hubungan mata dilakukannya untuk berusaha memutuskan perbualan.

Baca juga : Dosa dan Perkara-perkara Yang Menghalang Jodoh

suami merajuk

4. Dia berpeluh.

Jika alisnya menjadi basah dari biasanya ketika bercakap dengan anda, mungkin dia sedang gugup mengarang sebuah cerita bohong. Berpeluh adalah salah satu tandanya.

5. Sesuatu yang sering berubah dalam cerita.

Kadang-kadang setiap orang mudah melupakan sesuatu, akan tetapi jika suatu cerita tidak sesuai , hal itu patut diberi perhatian. Seorang yang berbohong tidak dapat melakukan pembohongan mereka secara 100 peratus. Pasti akan ada kesalahan yang boleh dilihat ketika dia menyembunyikan sesuatu.

6. Dia membela diri.

Dia tidak mahu anda terus menyiasat lebih lanjut, sehingga dia akan marah apabila anda terus bertanya banyak soalan.

pasangan emosi

7. Dia memberikan terlalu banyak maklumat.

Dia cuba terlalu keras untuk memastikan bahawa pembohongannya tak diketahui. Ini adalah caranya meyakinkan anda untuk percaya padanya.

8. Dia mula kelihatan gelisah.

Adakah ia melakukan gerak-geri tidak wajar seperti menghentak-hentakkan kakinya atau mengambil sesuatu, kegelisahannya ini dapat menunjukkan ada rahsia yang tersimpan, -sengaja atau secara tidak langsung.

9. Dia tidak menjawab soalan anda.

Dia mungkin mengubah topik perbincangan, menceritakan sebuah kisah panjang, atau mungkin mula mengajukan soalan sebagai gantinya. Tapi dia tidak pernah memberikan jawapan langsung.

Baca juga : 5 Bahasa Badan Wanita Ketika Mereka Dilamun Cinta

pasangan pujuk

10. Suara atau kelakuannya berubah.

Anda tentu mengenalinya dengan baik. Jika anda bertanyakan soalan dan dia tiba-tiba berubah nada normal suara, tingkah laku atau sikapnya, maka boleh jadi ia sedang menyembunyikan sesuatu. Gregg McCrary, seorang pesara FBI profiler jenayah berkata, ‘Jika sikapnya beralih tiba-tiba -berubah dari tenang menjadi gelisah atau menjadi kelam kabut kemungkinan dia sedang tidak mengatakan yang sebenarnya.’

Ada yang masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com  secara PERCUMA.

Seramai 489,763 ORANG CALON sudah berdaftar di Baituljannah.com  dan sudah ramai yang berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge