Kos sara diri yang semakin meningkat menyebabkan ramai daripada kita mencari pelbagai peluang untuk menambah pendapatan.

Adakah kita nak biarkan setiap hari berlalu seperti dulu? Zaman baru ni, sudah masanya menambah pendapatan secara atas talian. Pelbagai cara dan teknik yang telah terbukti ramai yang dah lakukan. Antaranya adalah :

1 – Ejen Dropship Buku

Tak sangka, ada yang berjaya buat jualan lebih sejuta ringgit dalam tempoh kurang setahun. Macam mustahil. Sudahlah jual buku sahaja.

Namun, itulah realitinya. Menerusi program dropship Usahawan Buku, sudah ramai yang berjaya menjana pendapatan tambahan secara konsisten. Lebih-lebih lagi di waktu PKP ini.

Satu syarikat buku yang terkemuka di Malaysia sedang buka program dropship. Nak join pun mudah. Modal RM30 bayar yuran sekali sahaja seumur hidup. Ada lebih 9,000 tajuk buku daripada lebih 400 penerbit di seluruh Malaysia.

Ada group support, bahan, dan kelas sharing setiap minggu. Siapa yang SERIUS nak join, boleh baca info dan daftar terus di USAHAWAN BUKU

2 – Bisnes Delivery Makanan

Pening Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa?

Mari Saya Tunjukkan Anda Bisnes Yang Mudah Untuk dimulakan dengan kos yang rendah tapi ada permintaan yang tinggi. Walaupun Selepas Tamat PKP nanti.

Kalau nak suruh saya bukak restoren atau gerai untuk jual makanan, memang tak dapat lah! Saya bukannya ada modal puluh-puluh ribu pun untuk sewa kedai dan buka restoren.

Kalau nak bukak gerai tepi jalan pun, makan kos juga. Dengan nak apply lesen PBT, nak kena beli canopy, meja, dapur memasak lagi, tray,  dan segala bagai lah. Mahu dekat RM seribu juga kos nya.

Istimewa untuk semua, satu ebook panduan tentang BISNES MAKAN DELIVERY, dan satu lagi, pasal ebook cara membuat Super Spaghetti Bolognese yang sedap dengan kos yang rendah!

3 – Lubuk Duit di Shopee

Majoriti yang selalu online, mesti pernah dengar pasal Shopee kan? Dan mesti pernah dengar dengan Lazada kan?

Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee dan Lazada.
Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna apps Shopee tu. Apa kata kita tukar dan buat duit pula dengan apps Shopee tu?

Caranya dengan kita jual barang dan jadi peniaga pula disitu.

Shopee ni lebih kurang sama je macam ebay, lelong dan juga marketplace yang lain. Ianya sebuah website tempat orang ramai boleh menjual dan membeli barang! Bahasa mudahnya. Shopee dan Lazada ini adalah sebuah PASAR tetapi secara online.

Jika ada yang betul-betul berminat untuk dapatkan ebook Lubuk Duit Bisnes, memang ada berita gembira. Lengkapkan ilmu RAHSIA LUBUK BISNES SHOPEE 

4 – Bisnes Tudung

Nak mula buat bisnes tudung ni, tidaklah susah sangat. Kita boleh mula dengan modal beberapa ratus ringgit sahaja. Pulangannya juga agak cepat. Duit modal akan dapat dipusingkan dengan cepat. Lubuk jualan juga senang dijumpai.

Bila kita buat bisnes tudung ni, banyak sangat kos yang dapat kita potong dan jimatkan. Sebabnya, bisnes tudung ini kita boleh buat dan mula dari rumah sahaja.

Apabila kita buat bisnes tudung ni, kita mesti kena ada produk KILLER. Produk KILLER inilah  yang akan buatkan tudung kita berbeza dari tudung-tudung penjual yang lain. Dengan produk killer inilah nanti, bisnes dan jualan kita akan menjadi stabil pada setiap bulan.

Macam mana kita nak tahu tudung mana yang akan menjadi  produk killer?

Bila kita nak buat bisnes tudung ni, memang ada banyak juga benda yang perlu kita tahu. Peluang untuk tuntut ilmu bagaimana Bises Tudung ini berjaya. Klik RAHSIA BISNES TUDUNG

5 – Sertai Program Affiliate

Terdapat pelbagai jenis program affiliate yang ‘legit’ dan dipercayai. Yang penting adalah ada khidmat support dan juga pembayaran yang mudah.

Inilah peluang anda untuk menerima pembayaran tunai besar untuk referral kalian. Dengan Program Referral InvolveAsia, kalian boleh menjana pendapatan sehingga MYR 5,000 sebulan.

Percuma dan terbuka untuk semua orang, malah bukan pelanggan. Kami akan memberi anda sepanduk, button dan pautan link untuk promsi anda. Ada pelbagai jenis syarikat yang terkemuka yang boleh kita promosikan seperti Shopee, Maxis, Nike, Watsons, dan macam-macam lagi. Kongsikan semuanya di laman media sosial dan jika ada conversion, sudah pasti ada komisen.

Banyak lagi platform yang ada untuk menambah pendapatan semasa musim PKP Lockdown ini. Ramai yang sudah bertukar angin, demi kelangsungan hidup. Segalanya mengikut tahap di mana kita melakukannya. Sekarang bukan masa untuk bergantung hanya satu ‘bakul’, tetapi perlu banyakkan lagi ‘bakul’ tersebut.

Belajar dengan tekun, buat sampai jadi!

Yang penting adalah tindakan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge