Elon musk beli bitcoin

Bitcoin mengambil langkah besar ke arah penerimaan arus perdana pada hari Isnin (8 Februari) setelah Elon Musk mendedahkan bahawa ia telah membeli USD 1.5 bilion (RM6 bilion) cryptocurrency dan akan segera menerimanya sebagai bentuk pembayaran untuk kereta elektriknya.

Pengumuman dalam laporan tahunan Tesla 2020, mendorong kenaikan 20% dalam cryptocurrency yang paling banyak dipegang di dunia kepada lebih dari USD47,000. Pada harga semasa, 0.88 bitcoin cukup untuk membeli Tesla Model 3 peringkat permulaan.

Bitcoin high elon musk

Pelabur menjangkakan syarikat lain akan segera bergabung dengan senarai syarikat yang melabur atau memegang bitcoin termasuk BlackRock, pengurus aset terbesar di dunia, dan syarikat pembayaran Square dan PayPal.

TESLA MODEL 3

Beberapa pertukaran laporan termasuk Binance dan Kraken mengalami masalah perdagangan, sementara yang lain juga menimbulkan persoalan sama ada Mr Musk telah menaikkan harga bitcoin semasa membuat pelaburan besar dalam cryptocurrency.

elon musk tweet

Sebagai penyokong cryptocurrency yang terkenal, Mr Musk telah mempertimbangkan secara teratur pada kegilaan bulan lalu dalam pelaburan runcit, juga menaikkan harga dogecoin mata wang digital berasaskan meme dan saham permainan video AS GameStop.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge