Sejarah penubuhan brand Brownies Monster bermula 2017 dengan hanya mengeluarkan brownies sahaja. Pada tahun 2018, mereka mula keluarkan produk-produk lain berasaskan coklat juga iaitu The Kookies Monster dan tahun 2019 keluarkan Rocky Road Monster.

Kek buah pula sudah lama dikeluarkan sejak tahun 2012 tapi cuma aktif ketika bulan Ramadan sahaja. Dah semestinya sedap dan istimewa tau. Jualan pun boleh mencecah ratusan ribu tringgit atas sambutan yang amat menggalakkan.

Kali ini Brownies Monster buat rebranding. Jenamakan semula dengan nama Monstr.

Tujuan rebranding ini supaya dapat menyesuaikan dengan keadaan pelbagai produk yang dikeluarkan dan juga untuk tujuan pendaftaran jenama di myipo bagi dapatkan trademark. Baguslah tu kan, bermula produk pertama, sekarang dah ada 4 produk.

Jom kita tengok Grand Launching Monstr yang berlangsung di Bandar Baru Bangi pada hari Ahad lepas.

Mesti ramai yang tanyakan harganya. Tak mahal laa. Patut ramai yang beli dan ejen-ejen pun daripada golongan anak-anak muda kita. Bagus!

Ada lebih 400 ejen di seluruh negara, baguslah mereka semua ramai dan yang penting kita boleh dapat secara Cash On Delivery di kawasan berhampiran kita. Yea lah kan, risau juga nak pos lama-lama tak sampai kat kita.

Biar ejen-ejen Monstr yang uruskan kepada kita. Tengok saja lah Brownies Monstr ni. Padu!

Yang menariknya juga, produk Monstr ni ada yang saiz kecil dan besar. Comel-comel saja packagingnya.

Harga dan produk Monstr :

Brownies Monstr Senior pack RM18
Brownies Monstr Junior pack RM10
The Kookies Monstr Maxi RM18
The Kookies Monstr Mini RM10
Rocky Road Monstr RM16
Kookrunch Chocojar Mini Monstr RM17

Founder : Nurul Fatin binti Mohamed
Co- founder : Muhammad Khairul bin Mohamed Ali

Secara peribadinya dah makan sendiri keempat-empat produk Monstr ni dan semuanya sedap! Brownies tu memang nak kena makan banyak, cookies memang sedap cicah air kopi panas, Rocky Road Monstr tu memang first time rasa, dan cookie jar tu memang buat kita nak korek-korek sampai ke bawah balang. hahahaa

Serius sedap guys! Beli lah satu rasa tengok macam mana jauh perginya.

Oh yea, ada yang nak jadi ejen ke? Hubungi HQ terus lah ya. Cara menyertai, ada 2 pakej ditawarkan iaitu :

Buddies (minimum belian RM250)
Comrade (minimum belian RM700)

Makin tinggi belian minimum, makin murah harga dan untung pun makin tinggi. Itu bagi mereka yang nak tahu sekiranya berminat nak jadi ejen. Dengar cerita, boleh tahan penangan restock ejen-ejen baru ni.

Bagi mereka yang ingin dapatkan brownies dan cookies yang sedap daripada Monstr ni, boleh rujuk laman media sosial di bawah :

Facebook Monstr
Instagram Monstr
Ejen-ejen Monstr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge