Pindah whatsapp ke telegram

WhatsApp Messenger, aplikasi pemesejan mudah alih yang menjadi platform untuk telefon pintar yang membolehkan pengguna menghantar dan menerima mesej, foto, dan maklumat lain dan dianggap sebagai alternatif kepada mesej teks atau SMS sedang ‘down’ di pelbagai lokasi.

Ramai pengguna tidak dapat menghantar imej, vidoes atau status upload pada WhatsApp.

Melihat laman mikro-blog, ramai yang memberitahu mereka juga terjejas oleh isu yang sama. Untuk pandangan yang cepat, inilah caranya beberapa pengadu mengatakan masalah itu di twitter.

Whatsapp down twitter
Whatsapp down outage

Down detector – perkhidmatan yang terkenal yang memberikan maklumat mengenai gangguan secara langsung juga menyampaikan bahawa WhatsApp memang mengalami gangguan di sesetengah wilayah seperti yang dapat dilihat dalam imej di bawah:

Whatsapp outage map

Trending dengan hashtag #whatsappdown di Malaysia yang menyatakan gangguan ini berlaku sejak lewa petang tadi.

Di twitter pun sudah banyak troll, meme dan pengguna yang mengadu dengan masalah di Whatsapp itu. Ianya bukan pertama kali malah ada ketika yang lebih teruk, ia berlaku pada Facebook, Instagram dan Whatsapp pada satu-satu masa.

Twitter meme

Dengan yakin, pasukan Whatsapp pasti terus mengawasi semua perkembangan yang berkaitan. Tidak mungkin mesej dan video dihapuskan di Whatsapp.

Bila dah kembali normal, pasti dapat banyak gambar tertunda. kan?

Subscribe
Notify of
guest

CommentLuv badge

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments