Sewa kereta bajet

Nak cari kereta baru? Lepas tu nak jual kereta lama?

Mungkin ada yang tak tahu nak jual kereta tu di mana kereta dan ada yang “trade-in” apabila beli kereta baru.

Sekarang lebih mudah dengan myTukar.

myTukar menerima semua kereta terpakai dengan pinjaman bank yang belum dijelaskan dan akan membimbing kita melalui proses penyelesaian pinjaman bank yang bebas dari masalah.

myTukar register

myTukar.com adalah “ONE-STOP Solution” untuk menjual kereta anda dengan pantas dan bebas masalah. Mereka akan membantu kita menilai, memeriksa dan menjualnya pada nilai yang lebih tinggi melalui pembidaan “LANGSUNG” yang telus. Keseluruhan prosesnya cepat, selamat, telus & percuma untuk semua pengguna.

myTukar menerima semua kereta terpakai yang didaftarkan di Malaysia sehingga 20 tahun. Walau bagaimanapun, tidak menerima kereta rekondisi (recon) yang didaftarkan di bawah AP Peribadi dan AP Pelajar. Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi pasukan Pengalaman Pelanggan mereka nanti.

Instagram mytukar

Cara Mudah Untuk Jual Kereta dengan myTukar

Langkah 1: Isikan maklumat peribadi dan kereta anda di borang penghantaran dalam talian di myTukar.com. Kakitangan yang berdedikasi akan membimbing anda melalui aliran proses

Langkah 2: Setelah anda menerima proses tender dan T&C, anda boleh terus membuat Janji Pemeriksaan di mana-mana Pusat Pemeriksaan myTukar. Maklumat kereta anda akan disiarkan ke platform penawaran kami pada hari perniagaan berikutnya.

Langkah 3: Setelah menerima harga jualan tertinggi anda,
kami akan membimbing anda melalui proses penyerahan. Kemudian diminta untuk menyerahkan kereta dan dokumen dalam masa 5 hari bekerja dari tarikh penerimaan. Dokumen dan barang yang perlu anda bawa semasa penyerahan:

  • Kenderaan
  • Kunci
  • Kad pendaftaran kereta asal (Car Grant)
  • Luluskan Permit (jika berkenaan)
  • Buku jaminan / perkhidmatan (jika berkenaan)
  • Surat Pinjaman Penyelesaian (jika berkenaan)
  • Borang kebenaran Pelunasan Pinjaman (Sekiranya berkenaan)
  • Pembayaran akan dilakukan dalam 24 jam ke akaun peribadi pemilik melalui Interbank GIRO (tidak termasuk hujung minggu & Cuti Umum)

Jom Tukarkan Kereta Anda Kepada Tunai

jual kereta

Dengan myTukar, anda akan mendapat dua pilihan berbeza untuk menjual kereta anda;
(1) Jual beli kepada kami dan
(2) Penawaran dalam talian.

Kedua-dua pilihan ada di sini untuk memberi anda penyelesaian terbaik berdasarkan keperluan penjualan kereta anda.

Anda boleh memilih pilihan ‘Sell to Us‘ untuk menikmati proses penjualan pantas dan melangkau keseluruhan proses pemeriksaan, atau memilih pilihan ‘Nationwide Live Bidding‘ untuk menikmati platform penawaran yang telus dan menghubungkan anda dengan lebih dari 1,900 peniaga di seluruh negara.

cara mudah jual kereta

myTukar akan membantu kita memproses kertas kerja untuk menjual kereta anda.

Pelanggan perlu memberikan surat kebenaran, dalam bentuk surat penyelesaian pinjaman awal dari cawangan bank rumah.

myTukar akan melakukan pemindahan hak milik (cap jari) melalui sistem untuk semua pelanggan, kecuali cap jari bukan warganegara Malaysia dan tidak dapat dibaca. Tertakluk pada terma dan syarat.

Akan ada sejumlah bayaran pengendalian sebanyak RM500 untuk penjual persendirian atau mana-mana kereta yang didaftarkan dengan nama peribadi yang akan dikenakan HANYA setelah tawaran berjaya di mana pemilik bersetuju untuk menjual.

Pemeriksaan dan penilaian kereta tetap percuma. Hubungi myTukar di [email protected] jika anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut.

1 Comment

  1. Pernah tengok iklan di kaca TV, tapi belum pernah cuba. Kalau diperhatikan, banyak idea perniagaan yang timbul dan berjaya apabila menyelesaikan satu masalah universal; Masalah orang tengah. MyTukar, memudahkan proses jual beli tanpa ada orang tengah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge