aeril wawa zainal

Rasa kagum apabila ada dalam kalangan selebriti yang tidak lupa akhirat dengan bersedekah dan melakukan amal kebajikan walaupun sudah berjaya dan nama berada di puncak.

Seperti yang dilakukan oleh pasangan selebriti Aeril Zafril dan Wawa Zainal yang bakal membina sebuah masjid dengan kapasiti 700 orang di kampung halaman Aeril di Kampung Rengit, Johor.

Menurut Aeril atau nama sebenar Suhairil Sunari, pembinaan masjid ini nanti akan menggunakan duit keuntungan produk terbaharu, Muslim Bukhari yang dikeluarkan syarikat miliknya, Wawa Cosmetic.

“Idea ini datangnya daripada Wawa yang mendengar ceramah Ustaz Abdul Somad mengenai ganjaran di akhirat bagi individu yang mempunyai wang lebih, maka binalah masjid.

“Jadi, saya sudah berbincang dengan ketua kampung di Rengit dan pihak mereka bersetuju untuk membinanya dengan kos pembinaan sebanyak RM1.2 juta, yang mana kesemua duit itu dikumpul melalui hasil keuntungan produk berkenaan,” katanya ditemui selepas pelancaran di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC).

wawa zainal kosmetik

Aeril berkata, dia tidak mempunyai sebarang niat untuk menunjuk atau riak berikutan perancangan bina masjid itu, sebaliknya mahu berkongsi kebaikan dengan peminat untuk sama-sama mengumpul saham akhirat.

“Setiap orang yang membeli set produk Muslim Bukhari ini adalah penyumbang kepada dana pembinaan masjid yang dirancang, dan bukan hanya nama saya atau Wawa sahaja.

“Produk ini hanya dikeluarkan sebanyak 80 ribu unit dan tiada sebarang penambahan stok sebaik ia habis dijual.

“Jika produk ini mendapat sambutan dan habis dijual, maka dana yang diperlukan untuk membina masjid sudah lebih daripada cukup,” katanya memberitahu edisi kosmetik Muslim Bukhari ini mengandungi dua pengilat bibir, set mekap dan wangian untuk harga RM79 bagi satu set.

aeril zafril dan wawa zainal

Sebaik mengumumkan penjualan set ini, rata-rata waranet memuji tindakan Wawa dan suami serta mendoakan keduanya terus dimurahkan rezeki.

azilahzary Semoga trus d murahkan rezeki sis wawa

azrnyin murah rezeki kak wawa

zubaidahsz Wah.. Kira mmbeli sambil beramal. La ni.. Alhamdulillah

Kredit Foto: Instagram Wawa Zainal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge