Kali ini akan dikongsikan salah satu resipi yang viral di halaman Facebook iaitu Resipi Soto Ayam Kebaboom Bom Bom. Berikut adalah bahan-bahan dan cara memasaknya. Resipi sup ayam Bahan-bahan : 1. Ayam seekor potong kecil-kecil2. Bawang kecil merah 4 biji (dihiris)3. Bawang putih 3 bijik (dihiris)4. Halis dua inci (dihiris nipis)4.Baca Selanjutnya

Musim PKP dah berlanjutan berapa lama pun dah lupa. Nak keluar makan di restoran, memang dah lama dah rasanya tak macam tu. Maka, masak di rumah atau buat pesanan penghantaran sajalah nampaknya. Hari demi hari, masak juga untuk hidangan sekeluarga. Yang dikisahkan bukan sedap macam menu hotel, tapi masa untukBaca Selanjutnya

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) AirAsia Group Bhd, Tan Sri Tony Fernandes hari ini berkongsi pengalamannya menjadi penghantar makanan perkhidmatan baharu airasiafood. Melalui hantaran Instagram miliknya, Tony berkongsi gambar berdiri sambil memegang topi keledar di sisi sebuah motosikal yang dilengkapi beg mengisi makanan berwarna merah tertera huruf ‘a’ yang merujuk kepadaBaca Selanjutnya

durian padu isi kuning

Durian ialah buah yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia. Di samping manfaat makan durian yang hangat diperkatakan, ada juga kesan makan durian yang ramai tidak sedar! Buah ini amat digemari kena isinya yang manis dan lemak berkrim. Tapi, apabila makan durian mesti anda terfikirkan tentang semua mitos yang berkisar tentang rajaBaca Selanjutnya

Alamak, Income Semakin Slow Sejak PKP? Pening Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa? Mari Saya Tunjukkan Anda Bisnes Yang Mudah Untuk dimulakan dengan kos yang rendah tapi ada permintaan yang tinggi. Walaupun Selepas Tamat PKP nanti. Kalau nak suruh saya bukak restoren atau gerai untuk jual makanan, memang tak dapat lah! Saya bukannya ada modal puluh-puluh ribu punBaca Selanjutnya

Ayam antara makanan yang menjadi pilihan kebanyakan individu di Malaysia tanpa mengira bangsa. Pelbagai jenis masakan boleh dihasilkan daripada ayam, sama ada secara kukus, goreng, bakar mahupun panggang. Namun, tahukah anda mengenai ayam kampung dan kebaikannya? Mengenali ayam kampung Bagi mereka yang mungkin tidak pernah melihat ayam kampung, ayam iniBaca Selanjutnya

Sejarah penubuhan brand Brownies Monster bermula 2017 dengan hanya mengeluarkan brownies sahaja. Pada tahun 2018, mereka mula keluarkan produk-produk lain berasaskan coklat juga iaitu The Kookies Monster dan tahun 2019 keluarkan Rocky Road Monster. Kek buah pula sudah lama dikeluarkan sejak tahun 2012 tapi cuma aktif ketika bulan Ramadan sahaja.Baca Selanjutnya