Sejak PKP masuk fasa ke berapa dah ni, ramai yang alami kebosanan yang amat tinggi. Macam-macam idea nak hilangkan bosan, elakkan stress dan kemurungan. Maklumlah lama sangat duduk di rumah.

Tahun 2020, seluruh dunia terkesan dengan wabak Covid-19 ini. Pelbagai sektor dari pelancongan, PKS, indusri besar dan lain-lain terjejas. Ada yang kehilangan pekerjaan dan gaji kena potong. Kita hanya mampu berdoa agar musibah COVID-19 cepat berakhir.

Dalam masa yang Perintah Kawalan Pergerakan ini, ramai yang mengisi masa lapang dengan mencuba alternatif buat duit online. Ada yang menjual kurma, ikan bilis, ebook dan macam-macam lagi.

Peluang Besar Buat Duit Online

Secara peribadi, affiliate marketing ni memang peluang besar untuk buat duit. Dengan ilmu dan cikgu yang betul, pasti kita akan dapat manfaatnya.

Untuk affiliate, kita tak perlu pening untuk simpan stok barang atau uruskan penghantaran semua tu. Apa yang kita kena buat, adalah bantu tuan punya produk yang sedia ada di pasaran untuk mempromosi dan menjual produk-produk mereka.

Kemudian akan dibayar komisyen dalam bentuk peratusan daripada harga sebenar produk tersebut. Ada yang tinggi, ada yang rendah, ada yang berbaloi, ada yang mudah dijual dan ada yang sukar juga menjual.

Semuanya bergantung kepada beberapa perkara. Dan semua itu kita kena belajar bagi habis dulu.

Contoh email affiliate yang sukses

Komisen Tinggi Pembakar Semangat

Contoh saya ada buat affiliate jual buku fizikal, harga RM150 dan komisen RM10 sebuah buku. Dan ada lagi satu buku RM40 dan komisen RM5 sebuah buku. Tak semestinya harga rendah, ramai orang beli. Buku harga RM150 pula yang lebih banyak terjual daripada yang RM40.

Ada produk yang harga beratus, komisen pun tinggi. Dan itu pula yang menjadi pilihan pembeli kita. Ada yang jenis sen-sen dalam bentuk matawang USD dan ada yang berpuluh-puluh USD seperti di Clickbank.

Belajar Affiliate, Buat Sampai Jadi!

Okay, dipendekkan cerita yang bercita-cita nak buat duit online dengan affiliate ni, mesti kena belajar Affiliate Kickstart dulu. Baru tahu selok belok dan selepas tu akan tahu asam garam mereka yang sudah lama berkecimpung dalam bidang ini.

Dan, selepas itu baru anda akan kata…
“alaaaahai… kenapalah aku tak belajar benda ni dari dulu lagi?”

Macam mana nak mula, macam mana nak pilih produk bagus, macam mana nak target audiens, semua akan dikongsikan dalam Affiliate KickStart Niche Kerjaya Graduan. Lebih bagus khatam semua bab-bab yang dikongsikan, yang penting ia PROVEN.

Ilmu Mereka Yang Berpengalaman, Kejayaan Terbukti

Dah ada ilmu, memang kena amalkan. Bukan satu niche sahaja yang boleh kita amalkan tetapi pelbagai lagi niche produk dan banyak pilihan di luar sana yang tawarkan program affiliate. Cuma pilih yang betul dan tiada masalah dalam pembayaran, sistem dan juga tidak mengubah selalu terma dan syarat.

Musim sekarang, ramai yang tiada kerja dan diberhentikan kerja. Apabila ekonomi bermula untuk kembali pulih, sudah pasti ratusan ribu orang ingin mencari kerja. Ini peluang untuk membantu mereka semua dalam niche kerjaya.

Dan please dapatkan full set ilmu 67 muka surat yang dikongsikan dalam Affiliate Kickstart Niche Kerjaya Graduan. Yang betul-betul SERIOUS dan taknak bazir masa dan duit saja, ambik Platinum, buat sampai jadi!

Jangan lupa join group FB khas diorang lepas daftar.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge