Masa santai dan masa rileks ni ada masanya kita terasa nak main games. Tak kiralah sama ada di laptop atau di smartphone. Dan bila nak main games tu, adakalanya tak tahu atau blur nak main games apa. Itu Selalu juga jadi kan?

Haaaa, kali ini dah boleh save dah game yang banyak ni. Korang boleh layari Solitaire.org dulu. Ingat tak games ni? Masa dulu bukak desktop besar gedabak dulu, teringat dalam komputer mesti ada beberapa games. Tu buat main games masa santai lah tu kan.

Sekarang dah macam-macam ada. Ada yang dah update version selarilah kan dengan zaman ni.

Selain dari games Soltaire jenis daun terup ni, korang juga boleh bermain game lain secara percuma di Solitaire ni juga, antaranya : 
solitaire.org/logic-puzzle-games/

solitaire.org/word-games/

solitaire.org/mahjong-games/

solitaire.org/hidden-object-games/

solitaire.org/card-games/

solitaire.org/match-3-games

solitaire.org/free-online-games/

Jangan risau, tak kena bayar duit sesen pun. Solitaire.org ni memang bebas iklan lagi. So, takde lah keluar pop up apa time seronok main games tu.

Ada beberapa games yang aku teringat nak main dulu. Ingat tak minesweeper? Klik, klik dan klik, ada bom. Haaaa, kita lah klik nak elak bom tu kan.

Lagi satu aku suka main, Zuma Ball. Tembak-tembak bola tu untuk matching warna-warna. Makin lama, makin banyak dan laju. Best kan? So, korang boleh layan juga games ni selain macam-macam games yang ada dalam solitaire.org ni.

Dan untuk korang yang suka lagi cabaran dengan mata, boleh try Word Search ni. Cari perkataan dalam kotak-kotak ni. Ada beberapa level tau. Yang suka teka silangkata pun boleh main games dalam Solitaire.org ni.

Itulah kan, yang bestnya tak perlu save aplikasi atau apa-apa yang makan space dalam phone atau komputer tu. Asalkan boleh online, terus saja pilih games dan enjoy!

Banyak lagi games tau. Kalau bosan, boleh pilih lain dan lain lagi. Ni cuma beberapa yang aku suka games dalam ni sebab mengimbau zaman lama dulu guna komputer. Time rehat ke, time santai ke, nak hilangkan stress kejap ke, boleh laaa main game kat Solitaire.org ni.

Ok tak? cuba share high score korang nanti ya!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge