Ebit Lew Basikal Lajak

Inilah dakwah yang benar-benar ingin membawa mereka yang lalai, lupa dan hanyut kembali ke pangkal jalan. Ustaz Ebit Lew sekali lagi turun padang dan bergaul mesra dengan remaja. Jazakallah Ustaz Ebit Lew.

Semoga mereka yang masih muda remaja itu akan berubah sepenuhnya. Mereka bertuah kerana dikunjungi oleh insan mulia seperti Ustaz Ebit Lew. Alhamdullillah.

Ebit Lew Tahun baru 2020
Ebit Lew street dakwah

Sebaknya 11malam sampai 3 pagi bila waktu malam tahun baru pusing dataran, bukit bintang dan club-club.

Ramainya anak remaja. Adik ni semua baik-baik. Elok je dengar walau suasana bising ramai orang. Mereka siap suruh tutup lagu masa saya nak berkongsi. Sedih bila tanya solat. Ramai juga tinggal solat. Tapi mereka baik sangat dengar nasihat. Siap peluk-peluk lagi.

Allahuakbar. Dah lewat pergi club. Ramainya beratur nak masuk club. Ni pula umur 19 ke 21 tahun begitu. Muda-muda lagi anak orang Islam. Tapi lagi sebak ramai kenal saya siap ajak bergambar. Ada seorang tu menangis peluk minta doa. Rindu nak solat. dah lama tinggal solat katanya.

Ustaz Ebit Lew naik basikal lajak

Ada seorang beragama lain semalam ada niat nak masuk Islam. Dia nak tahu lagi pasal Islam. Jumpa masa depan club. Allahuakbar. .
Semua anak muda yang baik. Rindukan kasih sayang dan nasihat yang baik.

Pohon doakan seminar keluargasunnah 9 feb 2020 di Maeps Serdang. Semoga keluarga kita semua menjadi seperti keluarga Nabi saw dan sahabah rhum.

Daftar di : https://transformjiwa.com/events/selangor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge