jackie chan

Dua unit pangsapuri mewah di daerah Dongmen dekat Beijing, China milik aktor aksi terkenal Hong Kong, Jackie Chan disenaraikan untuk lelong.

Kediaman mewah milik Jackie Chan kini dirampas pihak berkuasa dan disenaraikan dalam senarai lelong.

Media China NetEase melaporkan bahawa menurut Jackie Chan, pemajunya tidak melalui prosedur pemindahan hak harta tanah setelah menyerahkan rumah itu kepada keluarga Jackie 13 tahun yang lalu. Kemudian, pemaju mengalami pertikaian kewangan dan digugat kerana penyitaan oleh pemiutang, dan oleh itu, pangsapuri Jackie Chan dilelong.

Pangsapuri mewah Jackie Chan

Difahamkan, Jackie Chan membantu pemaju memasarkan dan menjual pangsapuri dari tahun 2006 hingga 2008, dan pemaju harus membayarnya 20.6 juta yuan sebagai ganjaran.

Kemudian, dia memutuskan untuk membeli dua pangsapuri pemaju yang mempunyai harga permintaan sebanyak 33.6 juta yuan, di mana 20.6 juta yuan dipotong sebagai imbuhan kepada Jackie, tetapi secara tidak disangka prosedur pemindahan hak harta tanah tidak selesai.

jackie dan jaycee chan

Gabungan 2 unit pangsapuri mewah itu yang berkeluasan 1,217 meter persegi dengan 6 bilik tidur serta 3 ruang tamu dianggarkan bernilai 100 juta yuan (RM60.8 juta), lapor agensi berita tempatan Qingliu Studio.

Lokasinya adalah di Bilik 1001 dan Bilik 1002, Bangunan 2, No.9 Jalan Dongzhimen, Daerah Dongmen

rumah jackie chan lelong

Hartanah yang pernah diduduki keluarga Chan sejak 2007 itu difahamkan dilelong dengan harga bermula RM43.7 juta.

Lelong rumah jackie chan
Apartment mewah Jacki Chan
Bilik rumah jackie chan

Kediaman itu bakal dibuka untuk bidaan bermula 28 September ini, menurut sebuah laman lelongan hartanah.

Laman itu turut melaporkan sudah lebih 600 pengguna berdaftar menunjukkan minat ke atas unit itu sejak Ahad lalu.

Dalam pada itu, rumah berkenaan difahamkan merupakan rumah yang sama dikaitkan dengan kes melibatkan anak lelaki pelakon itu, Jaycee Chan yang ditahan kerana memiliki dan mengedar dadah jenis ganja pada 2014.

Subscribe
Notify of
guest

CommentLuv badge

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments