Ethis TheNoor

Aplikasi super Islamik pertama di Malaysia, TheNoor (Noor Luminous Sdn Bhd) menyasarkan untuk mengumpul dana sebanyak RM5 juta (AS$1.12 juta) melalui platform pelaburan berimpak Malaysia dan Pembiayaan Dana Awam Berekuiti (ECF) Islamik, Ethis. Hari ini ramai yang sedang membuat carian tentang Saham The Noor Ethis.

Dengan nilai pelaburan awal (pre-money) sebanyak RM42,900,000 (AS$9.62 juta), pelabur boleh mengambil bahagian dalam kempen ECF untuk menyertai perniagaan TheNoor (bermaksud ‘cahaya’ dalam bahasa Arab) dengan jumlah pelaburan minimum RM500 untuk memiliki 20 unit saham.

Sejak dilancarkan pada Januari 2021, aplikasi TheNoor telah memperoleh hampir 6 juta muat turun di Google Play Store dan Apple App Store dengan mempunyai lebih 2.8 juta pengguna berdaftar. 

Saham The Noor Ethis

Aplikasi TheNoor Bantu Ramai Umat Islam

TheNoor direka untuk orang Islam yang menyesuaikan antara permintaan kehidupan moden sama ada di rumah, tempat kerja atau ketika melancong. Ia adalah sumber utama untuk umat Islam di mana-mana untuk membentuk hubungan yang bermakna dengan bantuan pendidikan agama berteraskan prinsip dan cita-cita Islam.

Teknologi bukan sahaja boleh membantu kita menjadi lebih produktif dan berhubung, tetapi ia juga boleh membantu kita menjadi umat Islam yang lebih baik.

Walaupun aplikasi itu ditawarkan secara percuma, TheNoor menggunakan model perniagaan mudah untuk berkembang dan boleh menjana pendapatan melalui perkhidmatan kewangan dan pelancongan, perkongsian perniagaan, e-dagang dan pengiklanan.

Selain membantu pengguna mencapai komitmen rohani, aplikasi itu juga mendekatkan mereka kepada agama melalui pembelajaran berterusan dan pendedahan kepada ajaran Islam melalui kaedah yang lebih segar, mudah diakses, interaktif dan secara peribadi.

Aplikasi berasaskan agama itu bertujuan untuk membantu lebih ramai umat Islam menjalani gaya hidup holistik yang Islamik melalui kepelbagaian ciri-ciri dalam aplikasinya, termasuk pengesanan masa nyata untuk mencari lokasi masjid berdekatan dan arah kiblat, jadual waktu solat, pembayaran zakat, kalkulator algoritma Faraid untuk pengiraan pengagihan harta mengikut syariah dan maklumat cuaca terkini.

Baca juga : 4 Cara Kenalpasti Penipuan Pelaburan, Money Game

Aplikasi The Noor

Miliki Saham The Noor di Platform Ethis

Aplikasi ini serasi dengan gajet aktif masa kini yang membolehkan pengguna menjejaki corak solat mereka dan juga memantau kadar pembakaran kalori ketika melakukan ibadat tersebut. Pasaran dalam aplikasi NoorCommerce juga telah ditingkatkan bagi membolehkan pengguna mencari, membeli dan menjual produk halal dalam pelbagai mata wang.

“Sebagai platform ECF patuh syariah pertama di Malaysia, terdapat sinergi semula jadi antara kami dan TheNoor dari segi nilai teras, dalil dan kepercayaan asas untuk menyokong pertumbuhan pesat ekonomi Islam bersama-sama.

Di Ethis, kempen pembiayaan dana awam TheNoor adalah sebagai sebahagian daripada perjalanan pertumbuhan berterusan dan aspirasi mereka bagi memberi kesan kepada umat Islam di seluruh dunia. Ini adalah usaha berterusan untuk menyebarkan kebaikan bukan sahaja di kalangan umat Islam tetapi juga melibatkan masyarakat umum.

Kempen pembiayaan dana awam ini memberi peluang kepada semua untuk menyokong salah satu syarikat permulaan teknologi berasaskan Islam Malaysia yang paling pesat berkembang dengan cara melabur dalam mereka.

Semakan ETHIS VENTURES SDN BHD di Suruhanjaya Sekuriti Malaysia – https://www.sc.com.my/development/digital/digital-initiatives#id-fintech

The Noor Saham Ethis

Syarikat-syarikat yang menjadi rakan kongsi TheNoor ketika ini termasuk Bank Islam, Fasspay, Fipper, Furada, Google Cloud, King Fahd Glorious Quran Printing, PPZ Kuala Lumpur, Max Money, Split, Tabung Haji Travel, ZeptoExpress dan Zurich General Takaful.

TheNoor juga akan mengadakan pertandingan tilawah al-Quran pada September 2022 dengan lima pemenang teratas akan menerima pakej menunaikan umrah secara percuma serta tiga blok pelaburan di TheNoor bernilai RM1,500.

Pelabur yang berminat boleh mengambil bahagian dalam kempen pembiayaan dana awam berekuiti TheNoor di: https://ethis.co/my/project/thenoor/

Subscribe
Notify of
guest

CommentLuv badge

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Laila
1 year ago

Bijak setiap langkah Neelofa ni.. Pasti ramai yg membeli share The Noor
Laila recently posted…Doa Selepas Solat Sunat Dhuha Amalan Nabi SWTMy Profile

Sis Lin
1 year ago

Bagus ni, nak juga laa research lebih maklumat dan join.. mana tau kan rezeki di masa depan…
Sis Lin recently posted…MAKAN-MAKAN WEEKEND FLAME & GRILL BUFFET DI AMARI JOHOR BAHRUMy Profile

Suria Amanda
1 year ago

Menarik..eh..macam- macam la bisness minded Neelofa ni..bab ni i salute kat dia…