Apa itu transfer factor

Apa Itu Transfer Factor? Tugas sistem imun anda adalah untuk memastikan anda sihat, cepat menyingkirkan sisa dan serpihan selular, dan menghalang organisma yang tidak diingini daripada menyerang dan membesar dalam badan anda. Secara amnya, sel imun melakukan tiga perkara: mengenali, bertindak balas dan mengingati potensi ancaman kesihatan.

Transfer factor, asas produk Tri-Factor Formula, membantu sistem imun untuk bekerja dengan lebih bijak dan lebih pantas.

Apa itu Transfer Factor ?

Faktor pemindahan ialah protein kecil yang terdapat dalam sistem imun semua mamalia yang lebih tinggi. Mereka memindahkan maklumat imun dari satu sel imun ke yang lain. Maklumat ini secara kekal mengubah cara sel imun yang baru dididik berfungsi. Dengan pengecaman, tindak balas dan ingatan yang lebih baik, sel-sel imun ini boleh berfungsi dengan lebih pantas dan lebih cekap.

Transfer Factor membantu sistem imun mengenali, bertindak balas dan mengingati potensi ancaman kesihatan.

Apa Itu Transfer Factor

Di manakah kita boleh mendapatkan Transfer Factor ?

Alam semula jadi telah menyempurnakan cara untuk membantu memastikan anak-anaknya sihat. Mamalia menyampaikan maklumat ini melalui susu pertama ibu, atau kolostrum, manakala haiwan lain menghantar maklumat melalui kuning telur.

Ayam dan lembu tinggal di luar, mendedahkan mereka kepada pelbagai kuman, yang sistem imun mereka mesti bertarung untuk kekal sihat. Molekul faktor pemindahan boleh dipindahkan dengan selamat kepada manusia (tanpa kehilangan fungsinya) menjadikan kolostrum lembu dan kuning telur ayam sebagai sumber yang sangat baik untuk sokongan sistem imun.

Pada akhir 1980-an, sekumpulan penyelidik menemui Transfer Factor dalam kolostrum lembu dan mematenkan proses pengekstrakan. Selepas menjalankan penyelidikan mereka sendiri, Pengasas 4Life David dan Bianca Lisonbee memulakan 4Life® pada tahun 1998 untuk berkongsi produk 4Life Transfer Factor dengan dunia.

Dari manakah datangnya 4Life Transfer Factor ?

4Life memegang paten pada kedua-dua pengekstrakan faktor pemindahan daripada kuning telur ayam dan gabungan faktor pemindahan daripada kuning telur ayam dan kolostrum lembu.

Baca juga : 5 Cara Untuk Menguatkan Sistem Imun Anda

Apa Itu Transfer Factor

Bagaimanakah 4Life Transfer Factor berbeza daripada produk lain?

Hari ini, hampir semua produk sistem imun di pasaran (vitamin, mineral, dan herba) mempunyai satu persamaan: mereka menyediakan nutrisi sementara. Walau bagaimanapun, penyelesaian jangka panjang terbaik untuk tindak balas sistem imun yang aktif dan seimbang ialah maklumat.

4Life Transfer Factor berfungsi dengan sistem imun badan anda dengan cara yang unik. Ia mengajar sistem imun anda untuk mengenali, bertindak balas dan mengingati penceroboh yang berpotensi. Ramai yang mencari apa itu Transfer Factor yang selama ini penting untuk sistem imun badan.

Melihat melangkaui pemakanan ringkas kepada menyediakan maklumat penting ialah anjakan paradigma yang mendalam, dan hanya produk 4Life Transfer Factor yang memanfaatkan pendekatan inovatif ini.

Kajian Terbaharu 4Life Transfer Factor

Satu kajian tebaharu telah diterbitkan mengenai Transfer Factor Plus Tri-Factor Formula dalam Austin Journal of Clinical Pathology. The Austin Journal of Clinical Pathology adalah jurnal akses terbuka yang menerbit tentang perkembangan terkini dalam dunia patologi klinikal.

Artikel tersebut bertajuk “Kesan Imunomodulator Antigen-Spesifik Transfer Factor”. Kajian ini ditulis oleh Dr. Vetvicka, seorang profesor di University of Louisville. Kajian ini dilakukan di Institut Sains Hayat Medgaea, sebuah makmal pihak ketiga yang bebas dan khusus dalam kajian fungsi makanan tambahan. Para penyelidik melihat bagaimana transfer factor yang berasal dari kolostrum dan kuning telur merangsangkan sistem imun.

Perenggan terakhir artikel berbunyi: “Kesimpulannya, kami menemui bukti bahawa kesan suplementasi dengan TF merangsang imuniti selular dan humoral. Jelas bahawa, transfer factor yang berasal dari kolostrum dan / atau telur berupaya merangsang imuniti dengan berkesan dan besar. Modulasi tindak balas imun ini berpotensi digunakan dalam reaksi rangsangan pertahanan badan”. Kajian mendapati bahawa transfer factor berpotensi besar dalam memodulasikan tindak balas imuniti tertentu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge