Mariam Hadid

Perbuatan menghina agama sangat sukar diterima oleh semua orang. Apatah lagi kalau membabitkan Rasulullah SAW, Nabi pemberi syafaat.

Isu menghina agama ini bukan main-main kerana di dalam surah Al-Ahzab, Allah berfirman.

“Sesungguhnya orang-orang yang melakukan perkara yang tidak diredai Allah dan RasulNya, Allah melaknatkan mereka di dunia dan di akhirat, dan menyediakan untuk mereka azab seksa yang menghina”. (Surah al-Ahzab, 33:57)

Dalam pada itu, terkini viral mengenai tindakan seorang tiktoker Mariam Hadid yang mencetuskan kontroversi apabila selamba mengenakan kostum menampakkan bentuk tubuhnya sambil dirinya membaca Al-Quran dan bersolat.

Tiktoker Mariam Hadid

Tindakannya jelas seperti mencabar agama.

Lebih menakutkan, dirinya menggelar dirinya sebagai Nabi wanita pertama dan tindakannya itu sangat mencetuskan kemarahan orang ramai. Ini kerana Nabi Muhammad adalah Nabi terakhir dan tiada nabi selepasnya.

Baca juga : Politikus India Hina Nabi Muhammad SAW, Kemarahan Dunia Islam Memuncak

Meninjau laman tik tok peribadinya, pelbagai video agak keterlaluan lucahnya terpampang termasuk aksinya memakai pakaian tidak senonoh di sebalik tudung digayakannya.

Menakutkan, katanya, tudung adalah perhiasan orang Islam yang perlu dipakai, namun cara pemakaian dan pemilihan baju itu terpulang pada individu walaupun mereka ingin menggayakan dalam bentuk seksi. Ternyata satu ajaran songsang lagi salah.

Dari rupa parasnya kelihatan seperti wanita Arab walau tiada pengesahan buat masa ini. Orang ramai yang berang dengan tindakannya itu menggesa akuan media sosialnya dilaporkan kepada pihak Tik Tok untuk menyekat tindakannya yang sangat luar biasa, lansung tidak mencerminkan agama Islam. Difahamkan Tiktoker Mariam Hadid sudah keluar dari agama, nauzubillah.

3 Comments

  1. Memacam dibuat semata untuk content. Nie attention-seeker dan wajar untuk dijatuhkan hukuman. Mungkin juga ada masalah mental nie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge