sekatan jalanraya

Sepasang kekasih yang cuba memasuki Kelantan dikompaun RM2,000 dan diarahkan berpatah balik kerana didapati tidak lengkap suntikan vaksin COVID-19. Ketua Polis Kelantan Datuk Shafien Mamat berkata kedua-duanya yang berusia 39 dan 44 tahun itu diarahkan berpatah balik semasa pemeriksaan polis di sekatan jalan raya dekat Jeli, kira-kira 12 tengah hari Jumaat.

Pasangan kekasih itu dipercayai datang dari Perak dan menuju ke Pasir Mas dengan alasan pulang ke kampung untuk berkahwin.

Dalam pada itu, polis turut mengeluarkan kompaun ke atas 10 individu hari ini atas kesalahan menjalankan aktiviti pendakian tanpa suntikan lengkap vaksin COVID-19 dekat Bukit Panau, Tanah Merah.

Kompaun dikeluarkan semasa polis menjalankan operasi pematuhan prosedur operasi standard (SOP) COVID-19 di lokasi tersebut.

Baca juga : Vaksin : Apa itu istihalah?

sekatan jalan raya Kelantan

Mengenai operasi pematuhan berkenaan, pihak polis menggunakan teknologi dron terutama di kawasan peranginan bagi meningkatkan pemantauan serta memudahkan pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap pengunjung sekiranya berlaku pelanggaran SOP.

Pemantauan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) dilakukan di kawasan tumpuan pelancong di negeri tersebut, di mana turut melibatkan kawasan pantai iaitu di Tumpat dan Bachok.

Berlaku kenaikan kemasukan antara 10 hingga 15 peratus kenderaan di pintu sempadan negeri ini terutama dari negeri utara namun keadaan masih terkawal. -Awani-

Subscribe
Notify of
guest

CommentLuv badge

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nikkhazami
2 years ago

dah tahu tak boleh rentas kalau tak ckup 2 dose pun try jugak. adoii
nikkhazami recently posted…6 Telefon Gaming Bawah RM500 Terbaik!My Profile