Fobia adalah rasa ketakutan yang berlebihan pada sesuatu hal atau fenomena. Fobia boleh dikatakan, boleh menghalang kehidupan orang yang mengidapnya. Bagi sebahagian orang, perasaan takut seorang penghidap fobia sulit dimengerti. Itu sebabnya, pengidap tersebut sering dijadikan bulan bulanan oleh teman sekitarnya Meskipun seseorang itu dilihat mampu menjalani aktiviti hariannya secara normal, namun tiada siapaBaca Selanjutnya

Sejak akhir-akhir ini, kita menyaksikan pelbagai kejadian tak diingini berlaku di atas jalan raya, baik melibatkan penunggang motosikal, kereta dan tak kurang juga kenderaan berat seperti kontena dan lori. Namun, tahukah kalian akan punca yang menyebabkan ia berlaku? Cuba semak senarai perangai pelik pemandu di Malaysia di bawah, mungkin salahBaca Selanjutnya

Masa santai dan masa rileks ni ada masanya kita terasa nak main games. Tak kiralah sama ada di laptop atau di smartphone. Dan bila nak main games tu, adakalanya tak tahu atau blur nak main games apa. Itu Selalu juga jadi kan? Haaaa, kali ini dah boleh save dah gameBaca Selanjutnya

Siapa pun pasangan kita, seharusnya bersyukur kerana dia menerima dan memilih kita sebagai teman hidupnya. Walaupun tak mampu mencukupi segala kemahuan, tetapi dia orang yang cuba berikan segalanya. Sebagai seorang isteri mahupun suami, jangan sia-siakan saat bersama pasangan ini. Boleh jadi tak akan jumpa orang yang sepertinya lagi selepas ini.Baca Selanjutnya

Pada 21/11/2021 (Ahad) telah tular satu (1) rakaman video berdurasi satu (1) minit sepuluh (10) saat telah dimuatnaik ke laman sosial Facebook oleh pemilik akaun Epul Adam Helmet Bajet yang menunjukkan aksi marshal mengawal dan memberhentikan kenderaan awam di Persimpangan Lampu Isyarat Sua Betong di Daerah Port Dickson. Ketika kejadianBaca Selanjutnya

Orang ramai diingatkan agar hanya membeli cendawan komersial yang dijual di pasar, atau cendawan liar biasa yang dijual di pasar tani bagi mengelak insiden keracunan makanan. Pensyarah Kanan Fakulti Sains dan Sekitaran Marin Universiti Malaysia Terengganu Dr Aqilah Mohammad berkata, ini kerana tidak semua cendawan yang zahirnya kelihatan cantik, gebuBaca Selanjutnya

Dr Zakir Naik merupakan tokoh ilmuwan yang sangat disegani. Beliau juga amat aktif dalam aktiviti dakwah dan siapa sangka menerusi dakwahnya, ramai yang mula terpaut hati untuk mengenali Islam lebih dekat. Pun begitu, mungkin ada yang belum tahu bahawa Zakir naik mempunyai anak lelaki bernama Fariq Naik yang juga merupakanBaca Selanjutnya